Star Trek Into Darkness

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Star Trek Into Darkness
Poster filem iki nuduhaké wahana antariksa sing kobongan pinuju tiba nyang bumi kanthi kumebul. Tengahing poster nuduhaké sesirah "Star Trek Into Darkness" kanthi huruf-huruf klawu, déné krédhit prodhuksi lan tanggal babar katon ing ngisor poster.
Poster babaran ing biyoskup
Disutradarani J. J. Abrams
Diprodhuseri
Ditulis déning
  • Roberto Orci
  • Alex Kurtzman
  • Damon Lindelof
Adhedhasar Star Trek
déning Gene Roddenberry
Dibintangi
Dimusiki Michael Giacchino
Sinématografi Dan Mindel
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
  • April 23, 2013 (2013-04-23) (Sydney)
  • Mèi 17, 2013 (2013-05-17) (Amérika Sarékat)
[1]
Suwéné
133 menit[2]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $185 yuta[3]
Kalarisan $467,4 yuta[4]

Star Trek Into Darkness iku filem fiksi sains taun 2013 saka Amèrikah sing disutradarai déning J.J. Abrams lan nakskah filem iki katulis déning Roberto Orci, Alex Kurtzman, lan Damon Lindelof.[4] Film iki dadi sèri angka 12 saka waralaba filem star trek lan dadi terusané filem Star trek ing taun 2009. Film iki diparagani Chris Pine mbalèni paragané dadi Kaptèn James T. Kirk, karo Zachary Quinto, Simon Pegg, Zoe Saldana, Karl Urban, John Cho, Anton Yelchin, Bruce Greenwood, lan Leonard Nimoy mbalèni paragané ing filem sadurungé. Benedict Cumberbatch, Peter Weller, lan Alice Eve uga dadi paraga sing didhapuk dadi paraga wigati. Ing filem saiki lan sadurungé Nimoy bakal dadi paragané karakter Spock lan katon ing filem pungkasan, sadurungé dhèwèké mati ing 2015.

Latar ing tAbad angka 23, Kirk lan bendhégané kapal USS Enterprise iku dikirim ing donya asalé bangsa Klingon  kanggo nggolèki mantan anggotané Starfleet sing dadi teroris John Harrison. Sawisé filem Star Trek digebyakaké, Abrams, Burk, Lindelof, Kurtzman, and Orci setuju nggawé sèri filem Star trek lanjutané. Gawéné filem diwiwiti wulan Januari taun 2012. èfèk visual filem Star trek Into Darkness's  iku digawé déning Industrial Light & Magic.

Film Star trek dikonversi dadi 3D sawisé rampung digawé. Star Trek Into Darkness digebyakaké ing Event Cinemas ing  Sydney,  Ustralia, tanggal 23 April 2013,[5] lan uga digebyakaké tanggal 9 Mèi ing Ustralia, Selandia anyar, Inggris, Éropah lan Pèru,[6] lan nagara liyané. Film Star trek digebyakaké tanggal 16 Mèi ing Amèrikah lan Kanada, pambukané ing biyoskup IMAX  sadino kapungkur.[7][8]

Film Star trek Into Darkness iku pikolèh kasuksèsan finansial lan tanggepan positip, nanging penggemar filem Star trek nggangep iku luwih kritis lan kontroversial. Film iki kasil $467 juta ing saindenging donya. Lan ndadèkaké kasil sing paling akèh saka waralaba Star Trek. Sèri Star Trek Beyond, bakal digebyakaké tanggal 22 Juli taun 2016.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Star Trek: Into Darkness official site". Paramount Pictures. May 7, 2013. Dijupuk May 7, 2013. 
  2. ^ "STAR TREK INTO DARKNESS (12A)". British Board of Film Classification. May 7, 2013. Dijupuk May 8, 2013. 
  3. ^ "2013 Feature Film Production Report" (PDF). FilmL.A. March 6, 2014. k. 8. Dijupuk June 21, 2016. 
  4. ^ a b "Star Trek Into Darkness (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk June 21, 2016. 
  5. ^ Ong, Thuy (April 23, 2013). "New Star Trek boldly voyages to Australia for premiere". Reuters. Dijupuk April 27, 2013. 
  6. ^ "Star Trek: En la oscuridad se estrena este 9 de mayo" [Star Trek Into Darkness May 9 in Peru] (ing basa Spanish). peru.com. Dijupuk May 8, 2013. 
  7. ^ Rigney, Todd (February 4, 2013). "Star Trek Into Darkness Hits Imax Theaters In 3D On May 15". The Inqusitir. Dijupuk February 5, 2013. 
  8. ^ Stewart, Andrew (May 7, 2013). "Star Trek Into Darkness Moves to May 16". Variety. Dijupuk May 7, 2013.