Speck

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Speck Alto Adige PGI - Spek Tyrolean Selatan
Spek udud

Speck yaiku rokok asap utawa pickled. Ing Jerman, speck yaiku lemak daging babi sing ana utawa ora ana daging.

Ing Italia, Turki lan bagean-bagean jagad kuliner sing nganggo basa Inggris, "speck" nuduhake speck Italia, jinis prosciutto, [1] tinimbang spek Jerman. Tembung "speck" dadi bagéan saka istilah populer mung ing abad kaping wolulas lan diganti lawas tembung "bachen", a cognate saka " daging babi ".[butuh sitiran]

Spek deli Yahudi[besut | besut sumber]

Ing masakan Yahudi Ashkenazi, ing endi daging babi (kaya kabeh daging babi) dilarang ora biasa, "spek" umume nuduhake lemak subkutan ing brisket daging sapi. Iki minangka spesialisasi khas delis sing nyedhiyakake daging asap gaya Montreal, ing irisan irisan lemak sing disajikake ing roti isi roti rai kanthi mustar, kadang-kadang digabung karo potongan liyane sing ramping. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Speck - Smoked Prosciutto
  2. A Mission To Save Real Jewish Delis, A Dying Breed : NPR