Sosis glamorgan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Glamorgan sausage
Glamorgan sausage.jpg
A Glamorgan sausage
Jeneng liyanéWelsh: Selsig Morgannwg
JinisSausage
Panggonan asalWales
Woworan pokokCheese, leeks
Woworan kang lumrah kaanggoBreadcrumbs
VariasiOnions
Buku masakan: Glamorgan sausage  Médhia: Glamorgan sausage

Sosis glamorgan (Welsh: Selsig Morgannwg ) minangka sosis vegetarian tradisional Welsh sing bahan utamane yaiku keju (biasane Caerphilly ), daun bawang lan potongan roti . Iki dijenengi sawise kabupaten bersejarah Glamorgan ing Wales .

Panyebutan paling awal babagan panganan kasebut yaiku wiwit taun 1850an ing buku Wild Wales anggitane George Borrow, sanajan cathetan sadurunge ing Arsip Glamorgan nuduhake versi sing ngemot daging babi . Versi vegetarian modern dadi populer nalika Perang Dunia II nalika daging luwih angel ditemokake, lan saiki diprodhuksi akeh dening paling ora rong perusahaan. Variasi kalebu ngganti bawang kanggo bawang, uga macem-macem ramuan lan rempah-rempah, lan macem-macem jinis keju.

Sosis glamorgan, disedhiyakake karo chutney tomat