Sop lentil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lentil soup
EgFoodLentilSoup.jpg
Egyptian lentil soup
Jeneng liyanéshurbat al-adas, mercimek, tlokheh , shorbay neesik, Linsensuppe
JinisSoup
Panggonan asalEurope, Middle East, North Africa
Tlatah utawa prajaArmenia, Ostenrik, Azerbaijan, Bulgaria, Cyprus, Egypt, Germany, Greece, Israel, Iran, Iraq, Jordan, Kurdistan, Lebanon, Palestine, Syria, Turkey
Woworan pokokLentils (green, brown, red, yellow or black)
Buku masakan: Lentil soup  Médhia: Lentil soup

Sup lentil yaiku sup adhedhasar lentil ; bisa uga vegetarian utawa kalebu daging, lan bisa nggunakake lentil coklat, abang, kuning utawa ireng, nganggo utawa tanpa kulit. Lentil kuning lan abang sing wis bosok bubar masak, nggawe sup sing kenthel. Iki minangka panganan pokok ing saindengin bawana Eropa lan Timur Tengah.