Sop brambang Perancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
French onion soup
French ognion soup 2.jpg
Bowl of French onion soup
Jeneng liyanéOnion soup
AjanganStarter (entrée)
Panggonan asalFrance
Tlatah utawa prajaAll
DigawéMultiple claims
Hawa ajanganHot
Woworan pokokOnions, beef or chicken stock, croutons, grated cheese
Buku masakan: French onion soup  Médhia: French onion soup

Sup trikatuka Prancis (Prancis: sope à l'oignon[sup a lɔɲɔ̃] ) minangka jinis sup biasane adhedhasar stok daging lan bawang, lan asring disajik gratin karo crouton utawa roti sing luwih gedhe ditutupi keju sing ngambang ing ndhuwur. Sanajan asale kuno, sajian kasebut tuwuh popularitas maneh ing taun 1960-an ing Amerika Serikat amarga luwih akeh minat karo masakan Prancis . Sup bawang bombay Prancis bisa disajikake kanggo panganan utawa dadi kursus pertama

. [1]Umume, resep nemtokake bawang bombay kudu dimasak alon-alon, dadi karamel . Brandy, sadonya, utawa anggur putih ditambahake ing pungkasan kanggo deglaze. Basis sup asring diiris irisan roti (roti panggang) ("croute" utawa "crouton").

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Olver, Lynne. "French onion soup". The Food Timeline.