Solyanka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Solyanka
Soljanka with olives.jpg
Solyanka with olives
Jeneng liyanéSelyanka
JinisSoup
Panggonan asalRussia
Olah-olahan nasional gegayutanLatvian,[1] Ukrainian, Russia
Hawa ajanganHot
Woworan pokokMeat, fish, or mushrooms, pickled cucumbers with brine; often potatoes, cabbage, smetana, dill
Buku masakan: Solyanka  Médhia: Solyanka

Solyanka ( Rusia: соля́нка , wiwitane селя́нка ;[sɐˈlʲankə] ing Inggris "Pemukim 'Soup") iku nglukis, pedhes lan kecut sup saka Rusian asal [2] [3] sing umum ing Rusia, Ukraina, lan negara saka tilas Uni Soviet lan bagean tartamtu saka mantan Blok Wétan . Iki minangka salah sawijining sajian sing paling populer ing Jerman Wétan ( Jerman: Soljanka(-Suppe) ). Ana telung jinis solyanka dhasar, kanthi bahan utamane yaiku daging, iwak, utawa jamur . Kabeh mau ngemot timun jeruk karo brine, lan asring kubis, jamur asin, kentang, smetana (krim asem), lan dill . Sup disiapake kanthi masak timun nganggo brine sadurunge ditambahake bahan liyane menyang duduh kaldu. [butuh sitiran]

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (September 2020)">perlu rujukan</span> ] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (September 2020)">perlu rujukan</span> ]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. From Peasant to Pleasant. The Cuisine of Latvia (PDF). The Latvian Institute. 2014. p. 9. ISBN 978-9-98-473651-8. Dibukak ing 12 December 2017.
  2. Похлёбкин, Вильям (1983). Национальные кухни наших народов. p. 9.
  3. Георгієвський, Микола (1967). Українська кухня. p. 6.