Sokratis Papastathopoulos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sokratis Papastathopoulos
Sokratis170727.jpg
Papastathopoulos (tengen) latian ing Borussia Dortmund taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sokratis Papastathopoulos
Tanggal lair (1988-06-09) 9 Juni 1988 (umur 30)
Papan lair Kalamata, Yunani
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi main Centre-back
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 25
Karir nom
Aiantas Kalamatas
Apollon Petalidiou
AEK Athens
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2008 AEK Athens 58 (1)
2006Niki Volos (silihan) 11 (0)
2008–2010 Genoa 51 (2)
2010–2012 Milan 5 (0)
2011–2012Werder Bremen (silihan) 30 (1)
2012–2013 Werder Bremen 29 (1)
2013– Borussia Dortmund 120 (7)
Tim nasional
2003–2005 Yunani U17 11 (2)
2005–2007 Yunani U19 13 (2)
2007–2010 Yunani U21 7 (2)
2008– Yunani 78 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 2 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 November 2017

Sokratis Papastathopoulos (Yunani: Σωκράτης Παπασταθόπουλος, diucapaké [soˈkratis papastaˈθopulos]; (miyos 9 Juni 1988) utawi misuwur kanthi asma Sokratis, inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Yunani ingkang samenika main bal kanggé klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Yunani. Piyambakipun dados pemain bék tengah.[1] Piyambakipun sadèrèngipun ing Dortmund main ing klub Hertha BSC lan Zagłębie Lubin.[1]

Karièr klub[besut | besut sumber]

AEK Athens[besut | besut sumber]

Papastathopoulos nggabung kaliyan klub AEK Athens saking klub Apollon Petalidiou sasampunipun dipunirsani kaprigelanipun dening Toni Savevski. Ing tanggal 26 Oktober 2005, piyambakipun miwiti debut kanggé AEK ing pertandhingan Piala Yunani mengsah PAS Giannina, nyethak gol ing menit ka-pitu lan mbiyantu mimpin AEK menang 3-0.[2]

Dipunampil Niki Volou[besut | besut sumber]

Ing Wulan Januari 2006, piyambakipun dipunampilaken dhateng klub Divisi II Yunani Niki Volou enem wulan dangunipun kanggé saged nggayuh tim kapisan lan ngempalaken pengalaman. Piyambakipun nglampahi 15 tetandhingan sareng klub Niki Volou.[2]

Wangsul dhateng AEK Athens[besut | besut sumber]

Musim 2006-2007 Papastathopoulos wangsul malih ing klub AEK Athens sasampunipun kontrak ampilan telas. Piyambakipun lajeng main ing kawan welas turnamén Liga Super Yunani. Ing turnamén Piala Champions UEFA 2006-2007 piyambakipun main tigang pertandhingan saking enem pertandhingan.[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Sokratis Papastathopoulos(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  2. a b c Sokratis Papastathopoulos(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)