Smultring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Smultring
Munkinpaisto.jpg
Smultringer frying
JinisDonut
Panggonan asalNorway
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokDough, cardamom
Buku masakan: Smultring  Médhia: Smultring

Smultring (jamak: smultringer ) lan hjortetakk (kadang dieja hjortebakkels) minangka donat kue Norwegia . Cilik lan biasane disiapake tanpa kaca utawa ngisi, lan asring dibumboni nganggo kapulaga, kayu manis, jeruk nipis utawa jeruk, uga macem-macem minuman keras. [1]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Vendor Smultring ing Norwegia

Smultrings bentuke torus lan didol saka truk lan, nalika Natal, saka kios-kios. Dheweke diarani "adonan kenthel abot sing digoreng ing babi - paling apik dipangan nalika panas lan kanthi minyak isih netes " [2] Smultring disenengi karo warga Norwegia sing asing, kalebu ing Minnesota sing nglayani nganggo krumkake, riskrem (Krim pethuk beras), lan fattigmann nalika mangan Natal.

Hjortebakkels digawe saka gulungan adonan sing digulung kanthi ujung sing tumpang tindih. Brandy asring digunakake minangka bahan. Jeneng Norwegia asale saka kasunyatan manawa hartshorn digunakake kanthi tradisional minangka agen pengembang.

[3] [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Norwegian Doughnuts: Smultring". tasteatlas.com. Dibukak ing March 1, 2020.
  2. "Saturday in the City: Market Square" (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-02-04.
  3. Walberg Larsen Evans, Helen (2 December 2010). "Hjortebakkels (Norwegian Christmas Cake Doughnuts)". myreciperoundup. Dibukak ing March 1, 2020.
  4. "Hjortebakkels". godt.no (ing basa Bokmål Norwegia). 2007-11-08. Dibukak ing 2021-02-04.