Agén ragi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
 roti

Ing masak, ragi /ˈlɛvən/, asring disebut Leavening agen /ˈlɛvənɪŋ/ (lan uga dikenal minangka salah sawijining jinis agen mundhakaken), iku salah siji saka sawetara bahan kimia sing dipigunakaké ing doughs lan batters sing nyebabake tumindak umpluk (gelembung gas) sing dadi entheng lan alusake campuran kasebut. Alternatif utawa tambahan kanggo agen ragi yaiku tumindak mekanik sing dipasang hawa (yaiku uli ). Agen ragi bisa dadi senyawa kimia biologis utawa sintetik. Gas sing digawe asring karbon dioksida, utawa sok-sok hidrogen .