Sklandrausis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sklandrausis
Sklandrausis.jpg
Jeneng liyanéžograusis, dižrausis
JinisPie
Panggonan asalLètlan
Tlatah utawa prajaCourland
Diréka nalika16–17th century[1]
Woworan pokokRye dough, potato and carrot paste, caraway
Buku masakan: Sklandrausis  Médhia: Sklandrausis

Sklandrausis ( dhialek Livonian : sklandrouš, saka Curonian : sklanda - 'pagar-pager, pager wattle, slope, decivity';[2] Livonian (jamak: sūr kakūd ), žograusis utawa dižrausis minangka panganan tradisional Lètlan sing asale saka Livonia. Iki minangka kue sing legi, digawe saka adonan rai lan diisi karo pasta kentang lan wortel lan caraway .[1] Ing 2013 Komisi Eropa milih sklandrausis kanthi spesialisasi tradisional sing dijamin .

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Adonan sklandrausis digawe saka glepung gandum, mentega, lan banyu. Isi kentang kalebu kentang, krim asem, endhog, mentega, lan uyah. Isi wortel kalebu wortel, mentega, krim asem, endhog, lan gula.

Adate, adonan dipotong nganti 10–20 centimetres (3.9–7.9 in) babak, banjur pinggir adonan diuripake. Adonan diiseni lapisan kentang sing lancip, ditutup nganggo lapisan wortel sing luwih kenthel, banjur dipanggang. Sklandrausis disajikake karo susu lan madu utawa nganggo skābputra (gruel susu lan barley sing difermentasi).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Sklandrausis: Lètlann Vegetable Tart". Food.com. October 4, 2013. Dibukak ing March 12, 2018.
  2. Strautmanis, Andris (March 12, 2018). "European Commission designates sklandrausis as traditional speciality". Lètlanns Online. Dibukak ing October 13, 2013.