Sistem Pétungan Internasional

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Sistem Pétungan Internasional (jeneng asli jroning basa Prancis: Système International d'Unités utawa SI) iku sistem pétungan satuan utawa ukuran sing paling umum dipigunakaké. Sadurungé sistem iki nganggo sistem MKS, ya iku dawa (mèter), bobot (kilogram), lan wektu (dhetik/sekon). Sistem SI iki sacara resmi dipigunakaké ing kabèh negara ing donya kajaba Amérika Sarékat (sing migunakaké Sistem Imperial

Petungan SI[sunting | besut sumber]

Rong petungan tanpa dimensi ya iku radian (rad) lan steradian (sr).

Unit-unit liya[sunting | besut sumber]

Unit-unit liya kang bisa dijabarake saka kombinasi unit-unit dhasar: