Sirikit Syah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sirikit Syah (lair ing Surabaya, Jawa Wétan, taun 1960; umur 59 taun) ya iku seniman saka Indonésia. Jenengé kawentar saka tulisan-tulisan susastrané wujud éséi, gurit, lan cerkak sing dimot sajeroning koran lan kalawarta. Sirikit Syah kalebu salah siji akademikus ing Pawiyatan Luhur Èlmu Komunikasi Surabaya (STIKOSA) lan mandhégani adeging Sirikit School of Writing.[1][2][3][4]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Sirikit Syah lair ing Surabaya, Jawa Wétan, taun 1960. Wiwit cilik dhèwèké wis nggayuh dadi guru. Mulané, dhèwèké banjur sekolah ing IKIP Surabaya taun 1984. Nanging sawisé lulus, Sirikit malah nlatèni pagawéan minangka wartawati ing Surabaya Post (1984-1990), RCTI/SCTV (1990-1996), lan The Jakarta Post (1996-2000). Rikala lodhang wektuné, dhèwèké isih ngawula ing babagan pandhidhikan kanthi mulang ing Universitas Dr. Soetomo (1996-2001). Sabaliné saka London mawa gelar akademik Master Komunikasi (2001-2002), Sirikit diwènèhi pangandel nggulawenthah Pawiyatan Luhur Èlmu Komunikasi Surabaya (STIKOSA). Saliyané dadi dhosèn lan wartawan, Sirikit kalebu pangawat médhia massa sing kritis sarana Lembaga Konsumen Media (Media Watch!) sing dipandhégani taun 1999.

Serat-seraté[besut | besut sumber]

  • Harga Perempuan (klumpukan cerkak, 1977)
  • Media Massa di Bawah Kapitalisme (klumpukan éséi médhia, 1999)
  • Media, Budaya dan Pulitik di Indonésia Orde Baru (pertalan karyané David T. Hill lan Krishna Sen, 2002)
  • Muhammad Sang Nabi (pertalan karyané Karen Amstrong, 2002)
  • Keadilan untuk Semua (klumpukan éséi HAM, 2003)
  • Memotret dengan Kata-tembung (klumpukan gurit, 2004)
  • Sensasi Selebriti (klumpukan cerkak, 2007)

Delok uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sirikit Syah, Sensasi Selebritis, Pustaka Pelajar, 2007, Yogyakarta, Halaman 111, 2007
  2. Website resmi RCTI
  3. Website resmi SCTV
  4. Merdeka: Sirikit Syah menyebarkan virus menulis, diakses 2 September 2015