Sibèria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sibéria)
Peta Rusia ingkang nedhahaken Sibéria (awarni abrit)

Sibéria (basa Rusia: Сиби́рь) inggih punika satunggalipun wewengkon wiyar ingkang dunungipun ing Rusia lan sisih léripun Kazakhstan. Wewengkon Sibéria meh sadaya ing Asia Lèr. Wewengkon Sibéria dunungipun saking Pagunungan Ural ngantos dumugi Samodra Pasifik lan dhateng kidul saking samodra Artik dhateng laladan Kazakhstan sisih kidul-tengah lan wewatesan Mongolia lan China.