Shopee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Shopee ya iku sawijining platform dagang éléktronik kang kantor pusaté ana ing Singapura. Shopee kalebu ana ing SEA Group (biyèné dikenal minangka Garena ), kang didegaké taun 2009 déning Forrest Li. [1] Shopee pisanan diluncurake ing Singapura ing taun 2015 lan wis ngambah Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam lan Filipina . [2] Amarga elemen selulere dibangun miturut konsep komersial elektronik global, Shopee kalebu salah sawijining "5 e-commerce sing paling kondhang" miturut Tech In Asia. [3]

Shopee dipimpin Chris Feng. Chris Feng minangka salah siji tilas aktivis Internet Rocket sing naté mandhegani Zalora lan Lazada . [4]

Sejarah[besut | besut sumber]

Ing taun 2015, Shopee pisanan diluncuraké ing Singapura minangka pasar sosial-sèntris sing pisanan. Ana ing Shopee pangguna bisa tuku lan adol kapan wae. [5] Shopee nduwèni integrasi karo dhukungan logistik lan pambayaran kanthi tujuan nggawé blanja online kanthi gampang lan aman kanggo para penjual lan para panuku.

Banjur, Shopee sing berpusat ing Singapura, uga mbukak Shopee Indonesia, Shopee Malaysia, Shopee Thailand, Shopee Taiwan, Shopee Vietnam lan Shopee Filipina. [6]

Model Bisnis[besut | besut sumber]

Shopee pisanan diwiwiti minangka pasar pelanggan kanggo pelanggan (C2C) nanging wis ngalih menyang modèl C2C hibrida lan Business for Customers (B2C) wiwit ngluncuraké Shopee Mall sing minangka platform toko online kanggo distribusi merek terkenal.

Shopee nduwé luwih saka 70 mitra panyedhiya layanan kurir ing saindenging pasar kanggo nyediakaké dhukungan logistik kanggo pengguna. Shopee ugha nduwèni kolaborasi karo macem-macem layanan logistik lokal lan layanan transportasi online.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Tech in Asia - Connecting Asia's startup ecosystem". www.techinasia.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-11-22. 
  2. "Transaksi Shopee di Indonesia Terbesar di ASEAN | SWA.co.id". SWA.co.id (ing basa Inggris). 2015-12-02. Dijupuk 2018-11-22. 
  3. "Tech in Asia - Connecting Asia's startup ecosystem". www.techinasia.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-11-22. 
  4. "Chris Feng - IESE". IESE (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-11-22. 
  5. "eIQ Insider: The Natural Progression of C2C Business Models, Garena Shopee’s Venture into B2C". ecommerceIQ - Ecommerce in Southeast Asia, Reports, Data, Insights (ing basa Inggris). 2017-05-22. Dijupuk 2018-11-22. 
  6. "Tech in Asia - Connecting Asia's startup ecosystem". www.techinasia.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-11-22.