Setadhiyon Maguwaharja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setadhiyon Maguwaharja (Hanacaraka: ꦱꦼꦠꦣꦶꦪꦺꦴꦤ꧀ꦩꦒꦸꦮꦲꦂꦗ, cara Indonésia: Stadion Maguwoharjo) iku setadhiyon bal-balan ing Kabupaten Sléman, DI Yogyakarta, kang dadi kalangané pakumpulan bal-balan PSS Sléman. Setadhiyon ini diyasa taun 2005 lan dibenahi taun 2007 amarga rusak jalaran lindhu gedhé 27 Méi 2006.


Setadhiyon iki, amot kursi 40.000, ajinis setadhiyon bal-balan gagrag anyar kang ganthané "San Siro Mini”, dicihnani saka menarané papat mawa undhakan mubeng kang kapernah ing saben pojoké. Kaya déné setadhiyon-setadhiyon gagrag anyar liyané ing Éropah, mligi ing Inggris, setadhiyon iki tanpa aluran seporet.

Tegesé tembung-tembung[besut | besut sumber]

Cara Jawa Cara Indonésia
kalangan markas, kandang
diyasa didirikan
gagrag anyar gaya baru (modern)
gantha konsèp
dicihnani ditandai, memiliki ciri
kapernah terletak
pojok sudut
miliginé terutama
aluran seporet lintasan atletik