Serge Tisseron

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Serge Tisseron wonten ing taun 2008.

Serge Tisseron inggih punika satunggaling psikiater, psikoanalisis, dhokter lan ahli psikolog[1] ingkang kebangsaan Perancis ingkang naté nganalisa pagesangan kulawarga Herge pengarang saking serial komik kondhang Petualangan Tintin[2]

Biografi[besut | besut sumber]

Piyambakipun sampun nerbitaken boten kirang saking tigang dasa buku lan maringi kontribusi tumrap antologi pribadi boten kirang saking gangsal dasa buku. Sapérangan ageng karyanipun langkung fokus wonten ing 3 téma, inggih punika:[3]

  1. Kulawarga, mliginipun rahasia kulawarga
  2. Mbangun gayutan kaliyan gambar lan
  3. Laporan tèknologi paling énggal
  • Saking rahasia kulawarga, piyambakipun ngeklaim sampun manggihaken rahasia wonten ing kulawarga Hergé saking studinipun bab karya komikipun Petualangan Tintin, lan dipunbukukaken wonten karyanipun kanthi irah - irahan (ing basa Prancis) Tintin chez le psychanalyste, 1985. Piyambakipun sampun dipunterbitaken wiwit, (ing basa Prancis) Tintin et les secrets de famille, buku kapisanan ingkang katujokaken sedayanipun kanggé nutupi raos isin (ing basa Prancis) La Honte, psychanalyse d’un lien social lan (ing basa Prancis) Secrets de famille, Mode d’emploi.

Karya-karyanipun[besut | besut sumber]

  • (ing basa Prancis) Histoire de la psychiatrie en bandes dessinées, 1978, Éditions Savelli (BD).
  • (ing basa Prancis) Tintin chez le psychanalyste, 1985, Aubier.
  • (ing basa Prancis) Hergé, 1987, Seghers.
  • (ing basa Prancis) Psychanalyse de la bande dessinée, 1987, PUF, (réédition Champs-Flammarion 2000).
  • (ing basa Prancis) La bande dessinée au pied du mot, 1990, Aubier.
  • (ing basa Prancis) Tintin et les secrets de famille, 1990, Seguier, (diterbitkan ulang olèh Aubier pada taun 1992).
  • (ing basa Prancis) La honte, psychanalyse d’un lien social, 1992, Dunod.
  • (ing basa Prancis) Tintin et le secret d'Hergé, 1993, Presses de la Cité.
  • (ing basa Prancis) Les Oreilles sales, 1994, Les Empêcheurs de penser en rond (BD).
  • (ing basa Prancis) Psychanalyse de l'image, des premiers traits au virtuel, 1995, Dunod, (dipunterbitaken ulang wonten ing taun 1997 lan 2005).
  • (ing basa Prancis) Nos secrets de famille. Histoire et mode d’emploi, 1996, Ramsay, (dipunterbitaken ulang déning Marabout 1997, Ramsay ing taun 1999 lan taun 2004).
  • (ing basa Prancis) Le bonheur dans l'image, 1996, Les Empêcheurs de penser en rond.
  • (ing basa Prancis) Le mystère de la chambre claire, photographie et inconscient, 1996, Les Belles Lettres, (dipunterbitaken ulang déning Flammarion wonten ing taun 1999).
  • (ing basa Prancis) Y a-t-il un pilote dans l'image ?, 1998, Aubier.
  • (ing basa Prancis) Du bon usage de la honte, 1998, Ramsay.
  • (ing basa Prancis) Comment l'esprit vient aux objets, 1999, Aubier.
  • (ing basa Prancis) Enfants sous influence. Les écrans rendent-ils les jeunes violents ?, 2000, Armand Colin, (dipunterbitaken ulang ing 18 Oktober, 2003).
  • (ing basa Prancis) Petites mythologies d'aujourd'hui, 2000, Aubier.
  • (ing basa Prancis) L'intimité surexposée, 2001, Ramsay, (dipunterbitaken ulang déning Albin Michel wonten ing taun 2003).
  • (ing basa Prancis) Bulles de divan, 2001, Calmann-Lévy/Ramsay.
  • (ing basa Prancis) Bain d'images en famille, 2002, Odile Jacob.
  • (ing basa Prancis) Les bienfaits des images, 2002.
  • (ing basa Prancis) Journal d'un psychanalyste 2003, Calmann-Lévy/Ramsay, (dipunterbitaken ulang déning Marabout wonten ing taun 2004).
  • (ing basa Prancis) Comment Hitchcock m'a guéri, 2003, Albin Michel.
  • (ing basa Prancis) Manuel à l'usage des parents dont les enfants regardent trop la télévision, 2004, Bayard.
  • (ing basa Prancis) La télé en famille, oui !, 2004, Bayard.
  • (ing basa Prancis) Nos enfants sont-ils victimes des images ?, 2004, Bayard.
  • (ing basa Prancis) Tintouin chez le psychanalyste, 2004, Calmann-Lévy.
  • (ing basa Prancis) Dessous de divan, 2004, Calmann-Lévy.
  • (ing basa Prancis) Vérité et mensonge de nos émotions, 2005, Albin Michel.
  • (ing basa Prancis) La résilience, 2007, PUF.
  • (ing basa Prancis) Virtuel mon amour, 2008, Albin Michel.
  • (ing basa Prancis) Qui a peur des jeux vidéo ?, 2008, Albin Michel.
  • (ing basa Prancis) Faut-il interdire les écrans aux enfants ?, kaliyan Bernard Stiegler, 2009, Mordicus
  • (ing basa Prancis) Préface de Freud, Fliess, Ferenczi. Des fantômes qui hantent la psychanalyse par Barbro Sylwan et Philippe Réfabert, collection Nicolas Abraham et Maria Torok, Éditions Hermann, 2010.[4]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]