Pangumbaran Tintin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pangumbaran Tintin (judhul ing basa Prancis: Les Aventures de Tintin et Milou) iku siji sérial komik kang diripta déning Hergé, siji artis saka Bèlgi. Hergé iku sajatiné pseudonim saka asma pepaké, Georges Remi (19071983) kang ditulisaké dadi RG (diwaca minangka Hergé ing basa Prancis). Sérial ini metu pisanan ing Basa Prancis minangka pérangan bocah-bocah saka koran Bèlgi, Le Vingtième Siècle ing tanggal 10 Januari 1929. Sérial iki uga nampilaké sawetara karakter kang silih mepaki siji lan sijiné. Tansaya suwé, sérial iki dadi wacan favorit lan bahan kritikan saka para kritikus sajeroning punjul 70 taun.

Serial komik iki akèh kang nggandrungi awit gaya gambaré ing resik nanging èksprèsif (gaya Hergé kang diarani ligne claire) lan dhedhasar riset kang jero.

Pranala njaba[besut | besut sumber]