Pangumbaran Tintin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pangumbaran Tintin (judhul ing basa Prancis: Les Aventures de Tintin et Milou) iku sawijining sérial komik sing diripta déning Hergé, sawijining artis saka Bèlgi. Hergé iku sajatiné pseudonim saka asma pepaké, Georges Remi (19071983) sing ditulisaké dadi RG (diwaca minangka Hergé ing basa Prancis). Sérial ini metu pisanan ing Basa Prancis minangka pérangan bocah-bocah saka koran Bèlgi, Le Vingtième Siècle ing tanggal 10 Januari 1929. Sérial iki uga nampilaké sawetara karakter sing silih mepaki siji lan sijiné. Tansaya suwé, sérial iki dadi wacan favorit lan bahan kritikan saka para kritikus sajeroning punjul 70 taun.

Serial komik iki akèh sing nggandrungi awit gaya gambaré ing resik nanging èksprèsif (gaya Hergé sing diarani ligne claire) lan adhedhasar riset sing jero.

Pranala njaba[besut | besut sumber]