Parembugan:Pangumbaran Tintin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung adventure utawa petualangan iku ing basa Jawa sing trep apa ya? Kepriyé yèn "panglelanan"? Mbokmenawa ana tembung sing luwih apik manèh? Meursault2004ngobrol 13:22, 6 Agustus 2009 (UTC)

Tembung sing rada memper antara liya:lelana, ngumbara, ngulandara. Rumangsaku sing rada trep karo petualangan iku: "panglelanan" utawa "pangulandaran". Nanging sing rada gampang diucapna iku mbokmanawa "pangulandaran"?Pras 14:39, 6 Agustus 2009 (UTC)

Tegesé padha kabèh sajatiné yaiku mengembara ing basa Indonésia. Ing Sastra Jawa ana critané "Purwalelana", banjur ing Sastra Jawa-Bali ana crita "Serat Bagus Umbara". Dadi kabèh bisa ya. Meursault2004ngobrol 12:27, 7 Agustus 2009 (UTC)

Kula sarujuk mawon, sami saenipun. --Pras 13:00, 7 Agustus 2009 (UTC)

Matur nuwun. Sementara "Pangumbaran Tintin" 'mawon 'nggih? Meursault2004ngobrol 10:18, 11 Agustus 2009 (UTC)