Tintin lan Milo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tintin lan Milo
Comic image missing.svg
If this infobox is not supposed to have an image, please add "|noimage=yes".
Informasi Umum
Penerbit Bèlgi Casterman
Indonésia Indira, Gramedia
Ketok pertama kali ing Le Petit Vingtième (Tintin ing Tanah Sovyet) (10 Januari, 1929)
Pencipta Hergé
Informasi ing njero carita
Jeneng lainnya (ing basa Prancis) Tintin et Milou
Karakter Tintin duwene fisik kang kuat, ulet lan pinter ngrampungi masalah. Milo iku kirik kang lumayan pinter, lan duwé loyalitas kang dhuwur tenan marang tuané.

Tintin lan Milo (ing basa Prancis Tintin et Milou) iku tokoh fiktif ing serial komik Pangumbaran Tintin kang digambar lan ditulis déning kartunis saka Bèlgi, Georges Remi, utawa luwih ditepungi kanthi jeneng Hergé. Dhèwèké iku wartawan enom kang tansah dikancani kirik setyané, Milo lan lunga menyang ngendi waé ing donya iki. Iki serial komik kang laris banget ing tanah Éropah lan mèh saindhenging donya, mligi ing Bèlgi, Prancis lan Walanda.

Tintin[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]