Sendhok bolong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Telung conto sendok slotted stainless steel khas
Sendok slotted khusus digunakake kanggo nyiyapake absinthe

Sendok bolong yaiku sendok sing dienggo kanggo nyiyapake panganan . Istilah kasebut bisa digunakake kanggo njlentrehake sendhok kanthi slot, bolongan utawa bukaan liyane ing mangkuk sendok sing ngeculake cairan nalika ngreksa barang padhet sing luwih gedhe ing ndhuwur. Fungsi sing padha karo ayak ; Nanging, sendok slotted ukuran ukuran sendok biasane digunakake kanggo njupuk barang saka cairan masak nalika ngreksa cairan kasebut ing pot, dene sendok slotted ukuran meja asring digunakake kanggo nyedhiyakake panganan sing disiyapake utawa dikemas ing jus, kayata woh kaleng lan sayuran .

Siji conto khas sendok slotted digunakake ing ritual persiyapan absinthe tradisional. Sendok absinthe khusus kanthi bobot sing ora proporsional, asring dihias kanthi hiasan, lan umume mangkuk rata diimbangi ing pinggir gelas, ing endi dipasang kubus gula lan banyu es diwutahake utawa diwutahake ing omben kasebut. Slot ing sendok mesthekake yen mung gula larut tekan omben-omben, lan banyu sing alon alon-alon negesake tampilan louche .