Menyang kontèn

Selendang rocker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sampul Selendang Rocker
Selendang rocker
Barkas:Selendang Rocker.jpg
DisutradaraniAwi Suryadi
DiprodhuseriGope T. Samtani
Subagio S.
Ditulis déningBenni Setiawan
DibintangiCandil
Saykoji
Ramzi
Edric Tjandra
Joe P-Project
Sarah Jane
Dibabar déningPutra Pictures
Suwéné
89 menit
NagaraIndonesia

Selendang Rocker inggih punika filem drama Indonesia ingkang dipunrilis wonten ing 22 Oktober 2009. Film punika dipunsutradarani Awi Suryadi sarta dipunparagani Candil, Saykoji, Ramzi, Edric Tjandra, Joe P-Project, saha Sarah Jane.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

THE PANKY, grup musik rock ingkang jenengipun milai mandhap, dipunketuani déning Ipank, vokalis ingkang remen gela, Ozy drummer ingkang remen randat, Eric guitaris ingkang remen nesu, sarta Joy ingkang gadhah sarira tambun ugi asring ngentut.[2] Sapunika, prodhuser The Panky gadhah gegayuhan ndamel album kolaborasi antawisipun Ipank saha Munanada, penyanyi melayu senior ingkang dipunanggep minangka Raja musik melayu, nanging jenengipun ugi saweg mandhap. Kolaborasi punika dipunkarepaken ajeng ndamel jenengipun misuwur malih. Ipank boten sarujuk, amargi piyambakaipun anti musik melayu. Pakaryan sedayanipun dipunwiwiti kanthi boten kalampahan kanthi gancar, Munanada ingkang sanget agamis nyuwun sinten kemawon ingkang dados partner kedah manut kaliyan aturan saking piyambakipun. Ipank kaliyan réncang-réncang dipunceramahi sesarengan dipuncopoti tindhikanipun, ngantos tato sedayanipun ugi ajeng dipunsetrika. Ingkang sapindha Ipank kaliyan réncang-réncang manut kemawon, nanging langkung lami sedayanipun kesel, saéngga rikala gladhen asring kadadosan ribut-ribut ngantos perkelahian, saha ingkang pungkasan rikala Munanada ngendika manawi Ipank sampun nyakiti manahipun kaliyan boten ngehargai para lelahur melayu saha kedah nampi hukuman babagan prakawis punika. Kanthi kadadosan punika, ing pundi kemawon Ipank midhangetaken lagu melayu Munanada, pengamen ing lampu abrit, ngantos piyambakipun dipuntilang pulisi, jebul pulisinipun ugi nyekar lagu melayu.Sumpah Munanada terus kamajengan, ngantos Ipank tepang saha tresna kaliyan gadhis ayu namanipun Gabby, jebul putrinipun Munanada. Tentu kemawon Munanada boten ngrestui gayutan punika. Ipank dipunusir saha dipunancem supados boten nyaketi putrinipun. Pinten-pinten cara dipunlakokaken ipank kanggé kepanggih Gabby, nanging dipunkéndelaken déning Munanada. Ngantos Gabby ngendika manawi ipank kedah mbuktikaken manawi piyambakipun saged dados hebat saha ngalahaken Raja melayu Munanada. The Pangky langkung gladhen lagu melayu kaliyan para jawara-jawara melayu. Ingkang pungkasan, The Pangky ndamel lagu Pop Melayu kanthi nggandheng musik rap.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Selendang Rocker Archived 2013-01-05 at the Wayback Machine. (dipununduh 17 Novèmber 2012)
  2. Sinopsis Archived 2013-08-20 at the Wayback Machine. (dipununduh 17 Novèmber 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Awi Suryadi