Saykoji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Ignatius Rosoinaya Penyami (Igor) utawi langkung misuwur kanthi asma Saykoji (lair ing Balikpapan, Kalimantan Timur, 8 Juni 1983; umur 36 taun) punika satunggalipun rapper Indonésia.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Kanthi lagu "So What Gitu Loh" ing album ingkang nomer satunggal nami Saykoji wiwit dipunmangertosi déning masarakat ing taun 2006.[2] Nalika samanten, Saykoji kalebet salah satunggalipun penyanyi rap sasampunipun era Iwa K.[2] Sasampunipun sukses ing album ingkang kaping kalih kanthi singel "Jomblo" ingkang misuwur ing kalangan génerasi tiyang enem.[2] Sasampunipun punika Saykoji ndhèrèk ing komplikasi album ingkang dipunrilis déning EMI lan ngedalaken singel "Kecoa Ngesot".[2] Saykoji namung madeg saking satunggal penyanyi kemawon, inggih punika Ignatius Rosoinaya Penyami, utawi misuwur dipuntimbali Igor.[2] Saderengipun, Igor boten patia remen kaliyan musik rap, amargi musik rap boten cetha anggènipun dipunnyanyikaken. Nanging sasampunipun mirengaken musisi rap Indonésia, Black Skin, Iwa K, lan Neo pungkasanipun Igor dados remen musik rap lan nyinaoni musik punika.[2]

Igor milih nama Saykoji minangka nama panggungipun. Punika dhedhasar pengalaman nalika taksih sekolah.[2] Nalika samanten, Igor dados siswa ingkang penyendiri, saéngga naté dipunsebat minangka pschyo.[2] Saking jejuluk punika, nami Saykoji (ejaan Inggris-Indonésia kanggé Psycho G).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Igor Saykoji Tak Harus Tampil di Televisi dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i [Kompas 29 Agustus 2009]

Pranala njawi[besut | besut sumber]