Sega kacang abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sekihan

Sega kacang abang, diarani patbap ( 팥밥 ) ing basa Korea, sekihan (赤飯) ing basa Jepang lan xôi đậu đỏ ing basa Vietnam, yaiku nasi sing dimasak nganggo kacang abang .

Sekihan (赤飯, Cithakan:Literal translation , sega rebus sesarengan kacang abang [1] ) minangka panganan tradisional Jepang . Iki beras ketan dikukus nganggo kacang adzuki, sing menehi warna abang kanggo sega, mula jenenge. [2]

  1. Kenkyusha's New Japanese-English Dictionary, ISBN 4-7674-2015-6
  2. Tsuji, Shizuo; Fisher, M.F.K. (2007). Japanese Cooking: A Simple Art (25 ed.). Kodansha International. pp. 280–81. ISBN 978-4-7700-3049-8.