Sawi putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Napa cabbage
Napa cabbages.png
Species Brassica rapa
Cultivar group Pekinensis Group
Origin China, before the 15th century
Regional names
Chinese.cabbage-01.jpg
Napa cabbages
Chinese name
Cina 大白菜
Werdi literalbig white vegetable
Hanyu Pinyindàbáicài
Wade–Gilesta4-pai2-ts'ai4
Cantonese name
Cina Padatan 紹菜
Latinisasi Yalesiuh choi
Jyutpingsiu6 coi3

Cithakan:Infobox Chinese/Korean

Sawi putih
Nama Jepang
Kanji: 白菜
Hiragana: はくさい
Alih aksara
- Revisi: hakusai

Napa utawa napa Gobis ( Brassica Rapa subsp. Pekinensis utawa Brassica Rapa Pekinensis Group) iku jinis Gobis Cina asli cedhak Beijing wilayah China lan akèh dipigunakaké ing masakan East Asian . Wiwit abad kaping 20, iki uga dadi palawija nyebar ing Eropa, Amerika lan Australia. Ing pirang-pirang jagad, iki sayuran sing diarani "kubis Cina". Ing Australia, iki uga diarani "measok".

Tembung "napa" ing jeneng Gobis napa asale saka basa Jepang lan basa daerah, ing endi nappa (菜っ葉) nuduhake godhong sayuran apa wae, luwih-luwih yen digunakake minangka panganan. [1] Jeneng Jepang kanggo macem-macem kubis khusus yaiku hakusai (白菜), wacan Sino-Jepang saka jeneng Cina (白菜), secara harfiah "sayuran putih". Jeneng Korea kanggo kubis napa, baechu ( 배추 ), minangka tembung sing ora nativised saka wacan Sino-Korea, baekchae, saka set karakter Cina sing padha. Saiki ing basa Mandarin Cina, kubis napa dikenal kanthi jeneng dàbáicài (大白菜), secara harfiah "sayuran putih gedhe", beda karo "sayuran putih cilik" sing dikenal ing basa Inggris minangka bok choy . Jeneng liya kalebu Chihili utawa Michihili . [2]

Napa kobis lan sup tahu
Sawi putih
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Oxford English Dictionary nappa, n.2". Dibukak ing 14 October 2010.
  2. https://ag.purdue.edu/btny/ID56/82_AsianVeg.pdf