Saos velouté

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Velouté sauce
Velouté de mousseron.jpg
JinisSauce
Panggonan asalFrance
Woworan pokokStock, roux
Buku masakan: Velouté sauce  Médhia: Velouté sauce

Saus velouté ( pocaping cara Prancis: [vəluˈte] ) iku salah sawijining jinis olahan kang gurih sauce sing digawe saka Roux lan Simpenan cahya. Iki minangka salah sawijining " saus ibu " masakan Prancis sing didhaptar dening koki Auguste Escoffier ing wiwitan abad kaping rong puloh, bebarengan karo espagnole, tomat, béchamel, lan mayones utawa hollandaise . Tembung velouté yaiku tembung Prancis kanggo velvety .