Saos barbecue

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Barbecue sauce
Pork steaks cooking-1.jpg
The St. Louis barbecue style of preparation involves slow open grilling until done, then simmering in a pan of barbecue sauce that is placed on the grill.
JinisCondiment
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokVinegar, tomato paste or ketchup
Woworan kang lumrah kaanggoLiquid smoke, onion powder, spices such as mustard and black pepper, mayonnaise, and sugar and/or molasses
Buku masakan: Barbecue sauce  Médhia: Barbecue sauce

Saus barbekyu (uga disingkat saos BBQ ) yaiku saus sing digunakake kanggo marinade, basting, bumbu, utawa kanggo nambah daging sing dimasak nganggo gaya masak barbecue, kalebu daging babi utawa iga sapi lan daging pitik . Iki minangka bumbu ing endi wae ing Amerika Serikat Kidul lan digunakake uga kanggo panganan liyane. Bahan kasebut beda-beda, nanging umume kalebu cuka, tempel tomat, utawa mayones (utawa kombinasi) minangka pangkalan, uga asap cair, bubuk bawang bombay, rempah - rempah kaya ta mustar lan mrica ireng, lan pemanis kaya ta gula utawa molase .

Rujukan[besut | besut sumber]