Salim A. Fillah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salim A. Fillah
Salim A. Fillah.jpg
Salim A. Fillah
Lair (1984-03-21) Maret 21, 1984 (umur 35)
Indonésia Yogyakarta
PakaryaJuru sosial, juru nulis
BangsaIndonésia
SubyèkIslam, wiyata
Situs jaringan
http://www.salimafillah.com/

Salim A. Fillah (lair ing Kutha Ngayogyakarta, 21 Maret 1984; umur 35 taun)[1] ya iku juru nulis buku Islam saka Kutha Ngayogyakarta. Jenengé dadi kondhang lantaran buku Nikmatnya Pacaran Setelah Pernikahan (2003). Saliyané nulis buku, Salim A. Fillah uga salah siji sing nguripi Masjid Jogokariyan, Kutha Ngayogyakarta.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Wiwit cilik, dhèwèké wis seneng buku. Jagading tulis-tinulis lekas dènmempengi nalika ngangsu kawruh ing SMA Teladan Yogyakarta. Kamempengané ing panulis dadi moncèr lantaran buku Nikmatnya Pacaran Setelah Pernikahan (2003) sing ngiras minangka buku kapisan sing dibabar Pro-U Media. Saliyané nulis buku, Salim A. Fillah uga mempeng ing panityaning Masjid Jogokariyan, Kutha Ngayogyakarta. Ing masjid iki, Salim A. Fillah dadi sing ngamong pangajian Majelis Jejak Nabi.

Jeneng Salim A. Fillah tau dadi pawarta magepokan surat binuka sing dènkirim marang bleger-begering pulitik. Surat binuka kapisan dènkirim marang Prabowo Subianto, calon présidhèn saka Parté Gerindra ing Pilprès 2014.[2] Surat binuka kapindho ya iku surat binuka marang Wakil Présidhèn Jusuf Kalla taun 2015.[3]

Karya[besut | besut sumber]

  • Nikmatnya Pacaran Setelah Pernikahan (2003)
  • Agar Bidadari Cemburu Padamu (2004)
  • Barakallahu Laka: Bahagianya Merayakan Cinta (2005)
  • Gue Never Die (2006)
  • Saksikan Bahwa Aku Seorang Muslim (2007)
  • Jalan Cinta Para Pejuang (2008)
  • Dalam Dekapan Ukhuwah (2010)
  • Lapis-lapis Keberkahan (2014).

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]