Rumah Bambu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rumah Bambu
Rumah bambu.jpg
Panganggit Y.B. Mangunwijaya
Nagara Indonésia
Basa Indonésia
Gènre Roman
Pangecapan •Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia
Tanggal babar
2006 Cithakan angka 5
Kaca 200 kaca
ISBN 979-9023-39-4

Rumpun Bambu punika karya kempalan cariyos cekak Romo Mangun ingkang kapisan lan pungkasan. Sapérangan karya pinanggih wonten ing dalemipun ingkang dumunung ing Kuwera, Yogyakarta.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Saking kalih dasa karya ingkang wonten ing buku punika namung tiga ingkang sampun dipunterbitaken. Sadaya téma cariyos ing buku punika namung prastawa ingkang prasaja lan rèmèh. Pancèn Romo Mangun misuwur minangka sosok ingkang prasaja. Isi kempalan cariyos cekak punika, ing antawisipun:

  • Tak Ada Jalan Lain
  • Cat Kaleng
  • Sungai Batu
  • Bebungah Abang
  • Colt Kemarau
  • Malam Basah
  • Pahlawan Kami
  • Pagi Itu
  • Rheinstein
  • Rumah Bambu
  • Pilot
  • Mbah Benguk
  • Renungan Pop
  • Dua Gerilyawan
  • Lampu Warisan
  • Mbak Pung
  • Thithut
  • Narada
  • Puyuk Gonggong
  • Natal 1945
  • Tak Ada Jalan Lain nyariosaken lelampahanipun Baridin, pengamèn jaler ingkang napaki marginipun kagesangan kanthi mémba-warna dados wanita. Saben dinten kedah molès kulitipun ingkang cemeng, nganggé rasukan wanita lan nganggé rikma palsu supados katingal kados wanita. Lajeng pepanggihan kaliyan Ruyem, satunggiling wanita tuna susila ingkang gadhah raos simpati lan mesakaken dhumateng nasib Baridin.

Karya Y.B.Mangunwijaya Sanèsipun[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]