Rudolf Otto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rudolf Otto
RudolfOtto.jpg
Lair (1869-09-25)Sèptèmber 25, 1869
Peine
Pati Maret 6, 1937(1937-03-06) (umur 67)
Marburg
Basa German
Subyèk teologi lan parbandingan agama.

Rudolf Otto (25 September 1869 - 6 Maret 1937) inggih punika satunggalipun teolog Protestan lan pakar perbandingan agama ingkang misuwur. Panjenenganipun asalipun saking Jerman.[1]

Gesangipun[besut | besut sumber]

Otto dipunlairaken ing Peine caket kaliyan Hanover. Panjenenganipun sinau ing Gymnasium Adreanum ing Hildesheim lajeng nglajengaken studinipun ing Universitas Erlangen lan Göttingen.[1] Saking universitas punika Otto pikantuk gelar dhoktor (kanthi disertasi babagan Luther) lan habilitasinipun babagan Kant.[1] Taun 1906, Otto angsal gelar profesor luar biasa, lan taun 1910 Otto pikantuk gelar dhoktor kehormatan saking Universitas Giessen.[1] Taun 1915, panjenenganipun dados profesor jangkep ing Universitas Breslau, lan ing taun 1917, ing Sekolah Teologi Universitas Marburg, ingkang ing wekdal punika dados salah satunggalipun seminari Protestan ingkang paling misuwur ing donya.[1] Sanajang Otto pikantuk undhangan sanesipun, Otto tetep manggen ing Marburs ngantos tilar donya. Panjenenganipun pensiun taun 1929 lan tilar donya wolung taun salajengipun, kadosipun amargi infeksi malaria.[1] Panjenenganipun dipunmakamaken ing Marburg.[1]

Karya-karyanipun Otto[besut | besut sumber]

Karya Otto ingkang misuwur inggih punika The Idea of the Holy (Gagasan tentang Yang Kudus) (terbit sepisanan taun 1917 minangka Das Heilige), inggih punika salah satunggalipun buku teologi Jerman abad ke-20 ingkang paling sukses.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)God, Man and History dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. ^ (en)[Lindsay Jones. 2005. Encyclopedia Of Religion: Second Edition. Thomson Gale. ISBN 0028657438]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rudolf_Otto&oldid=1089653"