Rudolf Otto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rudolf Otto
RudolfOtto.jpg

Lair 25 September 1869
Peine
Pati 6 Maret 1937 (umur 67)
Marburg
Subyèk teologi lan parbandingan agama.

Portal.svg Literature portal

Rudolf Otto (25 September 1869 - 6 Maret 1937) inggih menika satunggalipun teolog Protestan lan pakar perbandingan agama ingkang misuwur. Panjenenganipun asalipun saking Jerman.[1]

Gesangipun[sunting | sunting sumber]

Otto dipunlairaken ing Peine caket kaliyan Hanover. Panjenenganipun sinau ing Gymnasium Adreanum ing Hildesheim lajeng nglajengaken studinipun ing Universitas Erlangen lan Göttingen.[1] Saking universitas menika Otto pikantuk gelar doktor (kanthi disertasi babagan Luther) lan habilitasinipun babagan Kant.[1] Taun 1906, Otto angsal gelar profesor luar biasa, lan taun 1910 Otto pikantuk gelar doktor kehormatan saking Universitas Giessen.[1] Taun 1915, panjenenganipun dados profesor jangkep ing Universitas Breslau, lan ing taun 1917, ing Sekolah Teologi Universitas Marburg, ingkang ing wekdal menika dados salah satunggalipun seminari Protestan ingkang paling misuwur ing donya.[1] Sanajang Otto pikantuk undhangan sanesipun, Otto tetep manggen ing Marburs ngantos tilar donya. Panjenenganipun pensiun taun 1929 lan tilar donya wolung taun salajengipun, kadosipun amargi infeksi malaria.[1] Panjenenganipun dipunmakamaken ing Marburg.[1]

Karya-karyanipun Otto[sunting | sunting sumber]

Karya Otto ingkang misuwur inggih menika The Idea of the Holy (Gagasan tentang Yang Kudus) (terbit sepisanan taun 1917 minangka Das Heilige), inggih menika salah satunggalipun buku teologi Jerman abad ke-20 ingkang paling sukses.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)[http://www.amazon.com/God-Man-History-Eliezer-Berkovits/dp/9657052157 God, Man and History] dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. ^ (en)[Lindsay Jones. 2005. Encyclopedia Of Religion: Second Edition. Thomson Gale. ISBN 0028657438]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rudolf_Otto&oldid=831289"