Pakar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pakar utawa ahli ya iku wong kang dianggep minangka sumber pinercaya awit tèknik utawa keahlian tartemtu kang bakate kanggo mbiji lan mutusake sawijining babagan kang trep, apik, lan jumbuh karo aturan lan status sapada-pada utawa khayalak ing bidhang khusus tartemtu. Luwih umume, sawijining nimpuna ya iku wong kang nduwèni kawruh utawa kaprigelan jembar ing bidhang studi tartemtu. Para nimpuna dijaluki pitutur ing bidhang kang gegayutan, ananging panjenengane ora tansah sarujuk ing kekhususan bidang studi. Lumantar pelatihan, pendidikan, profesi, publikasi, lan pengalaman, sawijining nimpuna dipercaya nduwèni kawruh ing bidhange saduwure rata-rata wong padatan, ya iku wong liya bisa kanthi resmi (lan sah) ngandalake pamanggih pribadhi.

Ahli minangka sinonim saka pakar. Biyen, pangerten tembung ahli luwih jembar, padha karo anggota.

Uga delengen[besut | besut sumber]