Rowoon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rowoon
191002 로운.jpg
Rowoon saat konferensi pers drama televisi Extraordinary You
LairKim Seok-woo
(1996-08-07) Agustus 7, 1996 (umur 25)
Seoul, Korea Selatan
Pakaryan
  • Aktor
  • Penyanyi
Taun aktif2016–sekarang
AgènFNC
Karir musik
Mangsa akarya2016–sekarang
LabèlFNC
Sing magepokanSF9
Jeneng Koréa
Hangul
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaRoun
McCune–ReischauerRoun
Jeneng lair
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaKim Seoku
McCune–ReischauerKim Sŏku

Kim Seok-woo (lair 7 Agustus 1996; umur 25 taun), luwih dikenal karo jeneng panggung Rowoon, yaiku aktor lan penyanyi Koréa Selatan . Dhèwèké dadi anggota klompok vokal lanang K-pop SF9 . Ing taun 2019, dhèwèké dadi peran utama ing drama Extra Ordinary You ing MBC .


Karir[besut | besut sumber]

2015-2016: Pra-debut lan debut karo SF9[besut | besut sumber]

Ing taun 2015, dhèwèké dadi bagéan seka tim pra-debut, "Neoz School", ing ngisor label FNC Entertainment dadi anggota ing grup NEOZ. Ing wulan Mèi 2016, dhèwèké mèlu dadi anggota "Dance NEOZ" ing acara kaslametané FNC Entertainment judhulé d.o.b (Dance or Band) lan saingan nglawan NEOZ Band (saiki dikenal dadi Honeyst ). "NEOZ Dance" menangké kompetisi lan duwe kesempatan kanggo debut. Dhèwèke debut ing Oktober 2016 ing grup SF9 ngasilké singel "Fanfare". [1]

2017–2018: Tumindak debut[besut | besut sumber]

Karir aktingé diwiwiti ing drama School 2017 ing saluran KBS2 dadi peran cilik. [2] Sawisé penampilan kui, dhèwèké mulai olèh peran gedhe kanthi terus.

Ing taun 2018, dhèwèké dadi peran ing drama About Time ing tvN dadi adhiné peran utama wadon. Ing taun kui, dhèwèké gabung ing drama Where Stars Land sing ditayangké ing SBS lan olèh nominasi pahargyan Aktor Anyar. [3] [4]

2019: Transisi ing peran utama[besut | besut sumber]

Ing tanggal 10 Mei 2019, Rowoon metu ing video musik NC. A judhulé "밤바람" (Awesome Breeze). [5]

Dhèwèké olèh lakon utama ing drama fantasi sekolah judhulé Extraordinary You . [6]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sèri tèlèvisi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Ing peran Saluran
2016 Klik Ati Rowoon MBC Saben 1
2017 Sekolah 2017 Kang Hyun-il / Masalah KBS2
2018 About wektu Choi Wee-jin tvN
Ing endi Stars Land Ko Eun-sub SBS
2019 Sampeyan Srengenge katon padhang Ha-roo MBC

Tayangan kasunyatan[besut | besut sumber]

Taun Judhul Saluran Cathetan
2016 dodol  : Tari utawa Band Mnet
2018 Hukum ing alas SBS Babagan 305-309

Macem-macem pameran[besut | besut sumber]

Taun Judhul Saluran Cathetan
2016 Pangeran Lipstik OnStyle
2018 Cafe Amor [7] tvN
2018 King Sing Mask Singer TV MBC Babagan 163 (Owl)

Pahargyan lan nominasi[besut | besut sumber]

Taun Apresiasi Kategori Nominasi Asil
2018 Penghargaan Drama SBS Aktor Anyar paling apik style="background: #FDD; color: black; vertical-align: middle; text-align: center; " class="no table-no2"|Nominasi
  1. "FNC Entertainment to debut first ever boy dance group 'SF9'". allkpop. Dibukak ing 31 Oktober 2019.
  2. "SF9's Rowoon to join the cast of 'School 2017'". allkpop. Dibukak ing 31 Oktober 2019.
  3. "SF9's Rowoon reportedly cast as Lee Sung Kyung's younger brother in new tvN drama". allkpop. Dibukak ing 31 Oktober 2019.
  4. "SF9's Rowoon cast in SBS drama 'Fox Bride Star' alongside Lee Jae Hoon & Chae Soo Bin". allkpop. Dibukak ing 31 Oktober 2019.
  5. Yoon, Ki-baek (7 Mei 2019). "앤씨아 위해… SF9 로운·이수지 '밤바람' 뮤비 주인공 지원사격". Sports World (ing basa Korea). Dibukak ing 31 Oktober 2019.
  6. Kim, So-yeon (10 Juni 2019). "김혜윤·SF9 로운·이재욱, '어쩌다 발견한 하루' 출연확정…9월 첫방(공식입장)". Maekyung (ing basa Korea). Dibukak ing 31 Oktober 2019.
  7. Im, Eun-byel (27 Maret 2018). "Finding love at 'Cafe Amor'". KPOP HERALD (ing basa Inggris). Dibukak ing 31 Oktober 2019.

Link njaba[besut | besut sumber]