Roti panggang Perancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
French toast
FrenchToast.JPG
French toast served at a restaurant
Panggonan asalRoman Empire
Hawa ajanganHot, with toppings
Woworan pokokBread, eggs
Woworan kang lumrah kaanggoMilk or cream, herbs, spices, sauces, syrups
VariasiSweet
Buku masakan: French toast  Médhia: French toast

Roti bakar Perancis yaiku panganan sing digawe saka irisan roti sing direndhem ing endhog lan biasane susu, banjur digoreng wajan. Jeneng lan varian alternatif kalebu "roti endhog", [1] "roti bakar Bombay", "roti panggang Jerman", [2] "roti panggang gipsi", [3] lan "ksatria miskin" (Windsor). [4]

Nalika roti panggang Perancis dadi sajian legi, susu, gula, vanilla utawa kayu manis uga umume ditambahake sadurunge digoreng, banjur bisa ditambah gula (asring gula bubuk), mentega, woh, utawa sirup. Nalika dadi panganan sing gurih, umume digoreng nganggo uyah utawa mrico, banjur disajeni nganggo saos kayata saos tomat utawa mayones . [5]

[6] [7] [8]

Roti bakar Perancis paling ndhuwur karo woh, mentega lan krim, disedhot nganggo sirup maple

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Beckett, Fiona (18 September 2010). "Student cookbook: French toast (a.k.a. eggy bread)". The Guardian. Dibukak ing 13 December 2012.
  2. Farmer, Fannie Merritt (1918). The Boston Cooking-School Cook Book. Boston: Little, Brown; republished at Bartleby.com, 2000. Dibukak ing 6 April 2015.
  3. Mille (24 February 2002). "Gypsy Toast". food.com. Diarsip saka sing asli ing 29 November 2014. Dibukak ing 19 January 2015.
  4. Oxford English Dictionary, 3rd ed., 2006, s.v. 'poor' S3
  5. Rachel Phipps. "Eggy Bread". BBC Food. Dibukak ing 27 February 2020.
  6. Jamie Oliver. "How to make French toast". Dibukak ing 27 February 2020.
  7. "Eggy Bread". Australia's best recipes. Dibukak ing 27 February 2020.
  8. "How To Make Yumurtalı Ekmek (Eggy Bread)". Turkey's for life. Dibukak ing 27 February 2020.