Robert Kenedy Nunes do Nascimento

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kenedy
Kenedy 2017.jpg
Kenedy playing for Chelsea in 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Robert Kenedy Nunes Nascimento[1]
Tanggal lair (1996-02-08) 8 Fèbruari 1996 (umur 23)
Papan lair Santa Rita do Sapucaí, Brasil
Dhuwur 1.82 m (5 ft 11 12 in)[2]
Posisi main Winger / Left Back
Katerangan klub
Tim saiki
Newcastle United
Angka TBC
Karir nom
2006–2009 Vasco da Gama
2009–2013 Fluminense
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2015 Fluminense 30 (2)
2015– Chelsea 15 (1)
2016Watford (silihan) 0 (0)
2018–Newcastle United (silihan)
Tim nasional
2013 Brasil U17 13 (6)
2015 Brasil U20 7 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 00:38, 27 May 2017 (UTC).


Robert Kenedy Nunes Nascimento (lair 8 Fèbruari 1996) ya iku juru main bal-balan profésional Brasil sing main minangka juru main sayap ing klub Liga Primér Inggris Newcastle United.

Dhèwèké miwiti debut profésionalé nalika umur 17 taun kanggo Fluminense, nyithak limang gol ing 40 pertandhingan resmi sadurungé pindah menyang Chelsea F.C. ing taun 2015 kanthi périodhe 6.3 juta poundsterling. Kenedy mlebu Timnas Brasil ing tingkat 17 lan 20. Tanggal 22 Januari 2018 dhèwèké disilihaké menyang klub Newcastle United.

Karir klub[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Kenedy lair ing Santa Rita do Sapucaí, Minas Gerais, Kenedy nunggal jeneng karo Robert F. Kennedy.[3] Dhèwèké miwiwiti karir ing klub lokal Santarritense sadurungé pindah menyang Friburguense ing negara Rio de Janeiro ing umur 11, arep menyang Vasco da Gama lan Atlético Mineiro sadurungé ing klub Fluminense.[3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2016/17 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2016. Dijupuk 23 January 2018. 
  2. "Kenedy". Chelsea F.C. Dijupuk 23 January 2018. 
  3. a b Dorrington, Nick (30 June 2015). "Chelsea signing Kenedy is comparable to fellow Brazilian Hulk". ESPN. Dijupuk 23 January 2018.