Robert Brown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Robert Brown
BrownRobert.jpg
Robert Brown (1773–1858)
Lair(1773-Cithakan:NOMORBULAN-21)21 Dhésèmber 1773
Montrose, Scotland
Pati10 Juni 1858
London
BangsaScottish
Kondhang ingBrownian motion
Karièr ngèlmiah
BabaganBotani

Robert Brown FRS (21 Dhésèmber 1773 – 10 Juni 1858) iku sawijining botanis Sekotlan sing mènèhi kontribusi wigati marang botani kanthi kapeloporan migunakaké mikroskop. Kontribusiné kalebu panemon nukléus sèl lan cytoplasmic streaming; obsèrvasi pisanan ngenani Brownian motion; karya wiwitan babagan pollination lan fertilisation (pambuahan?) ing tetuwuhan, kalebu sing pisanan ngenali prabédan dhasar antarané gymnosperms lan angiosperms; lan sawatara studi wiwitan ngenani palynology. Brown uga mènèhui kontribusi ngenani taksonomi tetuwuhan, kalebu madegé sawatara kulawarga tetuwuhan sing isih dianggo nganti saiki; lan akèh ngenani gegera lan spésies tetuwuhan Australia, woh-wohan saka bawana mau bebarengan Matthew Flinders.

Cathetan lan Réferènsi[besut | besut sumber]

Wacan[besut | besut sumber]

  • Brown, Robert (1866). The Miscellaneous Botanical Works of Robert Brown. 1. London: Robert Hardwicke.
  • Brown, Robert (1866). The Miscellaneous Botanical Works of Robert Brown. 2. London: Robert Hardwicke.
  • Mabberley, David (1985). Jupiter botanicus: Robert Brown of the British Museum. British Museum (Natural History). ISBN 3-7682-1408-7.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Awards and achievements
Kang sadurungé
Carl Friedrich Gauss lan Michael Faraday
Copley Medal
1839
Kang sawisé
Justus von Liebig lan Jacques Charles François Sturm