Robert Brown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robert Brown
Robert Brown (1773–1858)
Robert Brown (1773–1858)
Miyos (1773-12-21)21 Dhésèmber 1773
Montrose, Scotland
Tilar donya 10 Juni 1858
London
Kabangsan Scottish
Bidhang Botani
Kaahlian Brownian motion

Robert Brown FRS (21 Desember 1773 – 10 Juni 1858) iku sawijining botanis Skotlandia sing mènèhi kontribusi wigati marang botani kanthi kapeloporan migunakaké mikroskop. Kontribusiné klebu panemon nukléus sèl lan cytoplasmic streaming; obsèrvasi pisanan ngenani Brownian motion; karya wiwitan babagan pollination lan fertilisation (pambuahan?) ing tetanduran, klebu sing pisanan ngenali prabédan dhasar antarané gymnosperms lan angiosperms; lan sawetara studi wiwitan ngenani palynology. Brown uga mènèhui kontribusi ngenani taksonomi tetanduran, klebu madegé sawetara kulawarga tetanduran sing isih dianggo nganti saiki; lan akèh ngenani gegera lan spesies tetanduran Australia, woh-wohan saka bawana kasebut bebarengan Matthew Flinders.

Cathetan lan Referensi[besut | besut sumber]

Wacan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Awards and achievements
Sing mengku  sadurungé:
Carl Friedrich Gauss lan Michael Faraday
Copley Medal
1839
Diganti déning:
Justus von Liebig lan Jacques Charles François Sturm
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Brown&oldid=870399"