Riya Sen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Riya Sen
Riya sen.jpg
Riya Sen at a fashion show
Lair Riya Dev Varma
(1981-01-24) 24 Januari 1981 (umur 38)
Kolkata, West Bengal, India
Pakaryan Actor, model
Wong tuwa Bharat Dev Varma
Moon Moon Sen

Riya Sen (রিয়া সেন =ˈrija ˈʃen, jeneng laire Riya Dev Varma lair tanggal (1981-01-24) 24 Januari 1981 (umur 38)). Dhèwèké iku aktris lan model saka India.[1] Dhèwèké lair saka kulawarga artis lan isih duwé gayutan kulawarga karo Suchitra Sen. Dhèwèké iku putuné Suchitra Sen. Jenenge ibuné ya iku Moon Moon Sen lan dhèwèké duwé sadulur kang jenengé Raima Sen.[1] Riya miwiti kariré ing donya hiburan nalika taun 1991 ya iku nalika meranaké peran ing filem kang judhulé VISHKANYA.[1] Suksesé ing donya hiburan India, dhèwèké pungkasané éntuk kasempatan kanggo mainaké peran kaping pisanan ing filem komedi kang judhulé STYLE, filem kang disutradarai déning N. Chandra nalika taun 2001.[1] Film mau minangka filem kang modalé sithik, nanging bisa ndadèkaké dhèwèké kondhang ing masarakat.[1] Jeneng saka filem kang judhulé STYLE jenengé kawanuhaké.[1] Film-filem liyané kang tau diperanaké déning dhèwèké ya iku filem musikal kang diproduseri déning Pritish Nandy kaya ta filem kang judhulé JHANKAAR BEATS. Film mau dirilis nalika taun 2001, filem kang judhulé SHAADI NO 1 kang dirilis ning taun 2005, lan filem kang judhulé ANANTHABHADRAM, kang dirilis taun 2005.[1] Dhèwèké kondhang dadi model nalika dhèwèké tampil ing video musik Falguni Pathak kang judhulé YAAD PIYA KI'S AANE LAGI nalika umuré nembé nembelas taun.[1] Awit iku, dhèwèké kerep metu dadi bintang vidio klip, model iklan, metu ing fashion show, lan ing samak majalah.[1] Dhèwèké dadi sensasi heartthrob ing kabèh wewengkon India lan kondhang amarga esemé kang ayu.[1] Riya wis nyambut gawé dadi aktivis lan uga kerep metu ing video musik anti-AIDS kang tujuané kanggo ngilangaké mitos populer amarga lelara iki.[1] Dhèwèké uga mbantu ngumpulaké banda kanggo para bocah-bocah kang duwé lelara/cacat mata.[1] Riya uga tau ngadepi kontroversi lan diece amarga panampilané ing klip MMS kang bebarengan karo aktor Ashmit Patel,[2] Fotoné kang semi-telanjang ing tanggalan taunan fotografer Dabboo Ratnani lan adegan ambung-ambungan ing filem-filem ing indhustri filem India konservatif.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Biografi Riya Sen dipununduh tanggal 26 Agustus 2011
  2. Vidio Riya Sen dipununduh tanggal 26 Agustus 2011