Rio (filem 2011)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Rio ya iku filem 3D komputer animasi - komedi saka Amérika taun 2011 kang diprodhuksi déning Blue Sky Studios lan disutradharani déning Carlos Saldanha . Judhul filem kasebut nuduhaké kutha Brasil saka Rio de Janeiro, ngendi filem kasebut disetel. Filem iki nduwèni swara saka Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Jemaine Clement, Leslie Mann, George Lopez, lan Jamie Foxx . Filem iki nuduhaké crita Blu (Eisenberg), kakaktua Spix lanang sing dijupuk menyang Rio de Janeiro kanggo kawin karo kakaktua Spix, Jewel (Hathaway) wadon. Loro-loroné padha jatuh cinta, lan bareng-bareng dhèwèké kudu ngliwati Nigel (Clement). Lagu tema, "Telling the World", déning Taio Cruz .

Saldanha ngembangaké konsèp crita Rio sepisanan ing taun 1995. Saldanha sinau babagan produksi filem saka filem Happy Feet (2006) lan Surf's Up (2007), lan ngganti konsèp kanggo nyakup kakaktua lan lingkungan ing Rio. Dhèwèké ngajokaké ide kanggo Chris Wedge ing taun 2006, lan proyek kasebut dimunculaké ing Blue Sky . Aktor swara utama ditekani ing 2009. Sajroné produksi, kru ngunjungi Rio de Janeiro lan uga rembugan karo ahli kakaktua ing Zoo Bronx kanggo nyinaoni pergerakané

Rio diputer pisanan ing 22 Maret 2011, ing Lagoa, Rio de Janeiro, lan wis dirilis umum ing 15 April 2011 ing Amérika Lor, dening 20th Century Fox . Filem kasebut ditampa kanthi review positif saka kritikus filem. Pengamat muji visual, akting swara, lan musik. Filem kasebut uga sukses ing box office, nyithak untung luwih saka $ 143 yuta ing Amerika Serikat lan $ 484 yuta ing saindhenging donya. Filem kasebut dicalonaké kanggo Academy Award kanggo Best Original Song kanggo lagu "Real in Rio", nanging kalah saka nominasi liyané, "Man or Muppet " saka The Muppets .[1] A terusan, Rio 2, dirilis tanggal 11 April 2014.

Gawe swara[besut | besut sumber]

  • Jesse Eisenberg minangka Blu, Spix's macaw [2]
  • Anne Hathaway minangka Jewel,
  • Leslie Mann minangka Linda Gunderson,
  • Jemaine Clement minangka Nigel,
  • Rodrigo Santoro minangka Dr. Túlio Monteiro,
  • George Lopez minangka Rafael,
  • Will.i.am minangka Pedro,
  • Jamie Foxx minangka Nico,
  • Jake T. Austin minangka Fernando,
  • Tracy Morgan minangka Luiz,
  • Carlos Ponce minangka Marcel,
  • Jeffrey Garcia minangka Tipa / Short-Tailed Bat.
  • Davi Vieira minangka Armando,
  • Bebel Gilberto minangka Eva,
  • Bernardo de Paula minangka Kipo,
  • Francisco Ramos minangka Mauro
  • Wanda Sykes minangka Chloe,
  • Jane Lynch minangka Alice,

Terusan[besut | besut sumber]

Terusan filem kanthi judul Rio 2, dirilis tanggal 11 April 2014. Carlos Saldanha, sing nitahaké lan nyutradarani filem pisanan, bali dadi sutradara. Kabeh pemain utama kalebu Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, Jemaine Clement, Jamie Foxx, William, Tracy Morgan, George Lopez, Jake T. Austin, Leslie Mann, lan Rodrigo Santoro. Pemain anyar kalebu Andy García, Bruno Mars, Kristin Chenoweth, Rita Moreno, Amandla Stenberg, Rachel Crow, Pierce Gagnon, lan Natalie Morales. Blu, Jewel lan telung anak-anak ing usaha menyang Amazon ing ngendi padha nyoba manggon kaya manuk sejati. Pungkasané, dhèwèké nemokaké bapakné Eduardo sing wis suwé banget, sing lagi ndhelik karo suku Spix. Ing wiwitan, kabèh katon sampurna, nanging Blu wis ngalami alangan. Pungkasan, dhèwèké nemokaké yèn Amazon ana ing ancaman.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Nominees for the 84th Academy Awards". Oscars.org. January 24, 2012. Dijupuk February 1, 2012. 
  2. "The Real "Rio": True Story of a Spix's Macaw". Daily Kos. February 15, 2012. Dijupuk May 20, 2012. 
  3. "Twentieth Century Fox Animation Announces Rio 2 Casting". Blue Sky Studios. February 22, 2013. Dijupuk February 22, 2013. 

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "Variety" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "CinemaBlend" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "Lagoa" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "RottenTomatoes" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]