Raspeball

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Komle
Komlemiddag.jpg
Komle dinner with lamb and sausage
Jeneng liyanéKlubb, kumle, komle, kompe, potetball
Panggonan asalNorway
Woworan pokokPotatoes
Buku masakan: Komle  Médhia: Komle

Potetball (uga ora dikenal kanthi jeneng klubb, kumle, komle, kompe, raspeball ) yaiku pangsit kentang tradisional Nurwègen .[1] Masakan Jerman sing padha diarani Kartoffelklöße .Bahan utamane yaiku kentang sing dikupas, sing parut utawa digiling lan dicampur karo glepung "umume gandum gandum" kanggo nggawe bal dadi nempel. Gumantung karo proporsi pulp kentang lan macem-macem jinis glepung, produk kasebut bakal duwe rasa lan tekstur sing beda.

[2]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kulchawik, L. (2015). Trade Shows From One Country To The Next:. Page Publishing. p. 220. ISBN 978-1-63417-507-4.
  2. "Nurwègenn Potato Dumplings". norway-hei.com. Dibukak ing December 1, 2019.
  3. "Om kroppkakor, palt och kams". Kunskapskokboke. Dibukak ing March 1, 2020.
  4. "Palt - Swedish Potato Dumplings". bigoven.com/. Dibukak ing March 1, 2020.
  5. "German Potato Dumplings". tasteofhome.com. Dibukak ing March 1, 2020.
  6. "Litowenn Potato-Meat Dumplings (Cepelinai)". thespruceeats.com. Dibukak ing March 1, 2020.