Kroppkaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kroppkaka
Kroppkaka.jpg
Kroppkakor from Blekinge served with lingonberry-jam and butter
JinisDumpling
Panggonan asalSweden
Woworan pokokPotatoes, onions, pork or bacon
Buku masakan: Kroppkaka  Médhia: Kroppkaka

Kroppkaka (jamak "kroppkakor") minangka salah sawijining olahan pangsit kentang godhog sakaSwèdhen tradisional. Isi bawang lan daging babi utawa daging babi . Kentang, glepung gandum, bawang, uyah lan daging / daging cincang minangka bahan umum ing kroppkaka. Dheweke padha karo raspeball Nurwègen lan Cepelinai Litowen.[1]

Kroppkakor disajen nganggoi butter utawa setengah setengah lan belang goreng sing ora digodhog uga asring dipangan. Ana sawetara variasi resep resep regional, utamane babagan proporsi kentang sing digodhog lan mentah. Rempah-rempah asring ditampilake ing sawetara variasi. Kroppkakor sing utamané dipangan ing Swèdhen kidul lwilayah) saka Öland, Småland, Gotland lan Blekinge . Kroppkakor uga tradisional dipangan ing wulan Maret ing kutha mahasiswa Uppsala, ing ngendi masarakat mahasiswa Kalmar Nation ngatur Kroppkakegasque, nedha bengi resmi kanggo ngurmati sajian sing kalebu kompetisi mangan.[2]

Kroppkakor lan palt katon padha ana ing bentuk. Nanging kroppkakor umume digawe saka kentang godhong lan gandum, dene kentang mentah lan gandum digunakake ing palt.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Kroppkakor". sweden.se. Dibukak ing December 1, 2019.
  2. "Kroppkaka". tasteatlas.com. Dibukak ing December 1, 2019.
  3. "Palt och kroppkaka". faktoider.nu. Dibukak ing December 1, 2019.