RMS Lusitania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Lusitania Saat Tertembak.jpg
Ilustrasi RMS Lusitania saat tertembak

RMS Lusitania iku kapal penumpang darbèné parusahan Cunard Steamship Line Shipping Company, sawijining parusahan Britania Raya. Kapal iki dibangun déning John Brown and Company sawijining parusahan saka Clydebank, Skotlandia. Lusitania diluncuraké tanggal 6 Juni 1906 lan dadi prototipe saka kelasé.

Lusitania ditémbak déning kapal silem Jerman U-20 ing tanggal 7 Mei 1915.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=RMS_Lusitania&oldid=833478"