Révolusi èlmiah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Révolusi ngèlmiah ya iku masa nalikane gagasan anyar ing babagan fisika, astronomi, biologi, anatomi manungsa, kimia, lan ilmu pengetahuan liyane, berkembang pesat lan dadi dasar ilmu pengetahuan modern.[1] Meyurut cathetan-cathetan, revolusi iki diwiwiti ing Éropah saka masa Renaisans nganti akhir abad 18, periode sing dikenal Abad Pencerahan.

Filsuf lan sejarawan Alexandre Koyré nciptaake istilah revolusi ilmiah ing taun 1939 kanggo njelaske masa iki.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Scientific Revolution" in Encarta. 2007. [1]
  2. ^ Shapin, Steven (1996). The Scientific Revolution.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Marguin, Jean (1994). Histoire des instruments et machines à calculer, trois siècles de mécanique pensante 1642-1942 (ing basa Prancis). Hermann. ISBN 978-2705661663. 
  • Taton, René (1963). Le calcul mécanique (ing basa Prancis). Paris: Presses universitaires de France. 
  • Smith, David Eugene (1929). A Source Book in Mathematics. New York and London: McGraw-Hill Book Company, Inc.