Qatayèf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Qatayef
قطايف عصافيري2.jpg
Panggonan asalLevant, Middle East
Tlatah utawa prajaEgypt, Iraq, Jordan, Lebanon, Israel, Palestine, Saudi Arabia and Syria
Woworan pokokunsalted cheese, or a mixture of hazelnuts, walnuts, almonds, pistachios, raisins, powdered sugar, vanilla extract, and cinnamon
Buku masakan: Qatayef  Médhia: Qatayef

Qatayef utawa katayef ( Arab: قطايف‎‎ ,[qā'ṭā:īf]pra=|Babagan swara iki ) yaiku salah sawijining panganan cuci mulut Arab sing umume disuguhake ing wayah wengi ing St. Barbara, sejenis pangsit manis sing diisi karo krim utawa kacang-kacangan. Bisa diarani minangka pancake lempitan. [1]

Etimologi[besut | besut sumber]

Ing Arab tembung qatayef ( Arab: قطايف‎‎ ) asale saka oyod basa Arab qtf, iki tegese njupuk utawa metik [2] [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Qayatef (Katayef) Recipe; folded pancakes with nuts". Amira's Pantry (ing basa Inggris). 2019-05-05. Dibukak ing 2019-06-11.
  2. Freytag, Georg (1830). Lexicon Arabico-Latinum praesertim ex Djeuharii Firuzabadiique et aliorum Arabum operibus, adhibitis Golii quoque et aliorum libris, confectum (Vol.1 ed.). C. A. Schwetschke et filium. p. 468.
  3. Badawi, Al-Saïd; Abdel-Haleem, Muhammad. Arabic - English Dictionary of Qurʾanic Usage. BRILL. p. 767.