Qamishli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Qamishli
القامشلي
Syriac: ܒܝܬ ܙܠܝ̈ܢ‎, salin aksara Bēṯ Zālīn
Basa Kurdhi: Qamişlo
Kutha
Kamishly view.jpg
Qamishli kapernah ing Syria
Qamishli
Qamishli
Location of Qamishli in Syria
Koordhinat: 37°03′N 41°13′E / 37.05°N 41.22°E / 37.05; 41.22
Nagara  Suriah
Kagubernuran Suriah al-Hasakah
Dhistrik ing Suriah Qamishli
Subdhistrik Qamishli
{{{Diyasa}}} 1926
Élepasi 455 m (1,493 ft)
Cacah warga (2004)[1] 184.231
Zona wektu EET (UTC+2)
 • Usum panas (DST) EEST (UTC+3)
Kodhe laladan +963 52
Geocode C4564

Qamishli (Arab: القامشلي‎‎, Basa Kurdhi: Qamişlo‎, Syriac: ܒܝܬ ܙܠܝ̈ܢ‎, salin aksara Bēṯ Zālīn, lit. 'House of Reeds' or Classical Syriac: ܩܡܫܠܐ‎, translit. Qamishlo), ya iku salah sawijining kutha ing Suriah kang dunungé ana ing pérangan lor-wétan, ana ing tapal watesé Suriah karo Turki. Kutha iki jéjéran karo Nusaybin, salah sawijining kutha ing Turki, lan cedhak karo Irak. Miturut sènsus ing taun 2004, Qamishli nduwé gunggung cacah wong 184.231.[1] Qamishli iku prenahé udakara 680 kilometres (420 mi) lor-wétané kutha Damaskus.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "2004 Census Data for Nahiya Qamishli" (ing basa Arab). Syrian Central Bureau of Statistics. Dijupuk 15 October 2015.  Also available in English: UN OCHA. "2004 Census Data". Humanitarian Data Exchange. Dijupuk 4 December 2015. 
  2. Zurutuza, Carlos. "Syria's first Kurdish-language newspaper." (Archive) Al Jazeera. 18 October 2013. Retrieved on 22 October 2013.