Pustaka Jaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pustaka Jaya ya iku penerbit buku.[1][2]

Pustaka Jaya didhegake ing 1971.[1] Wiwitan saka pitakoné Ali Sadikin marang Ajip Rosidi ngenani kondisi perbukuan.[3] Banjur ngasilaké kasarujukan ngedhegaké penerbitan kang bisa ngisi kosongé bahan waca kang dimaksud.[3] Ajip nggawa gagasan mau ana DKJ (Dewan Kesenian Jakarta), kang antarané ana Asrul Sani lan Ramadhan KH.[3]

Misi lumrahé nerbitaké buku-buku kang apik, mligi buku sastra.[1][2] Saliyané iku, kekarepané kanggo ngundhakaké minat maca masarakat liwat nerbitaké buku-buku anak, supaya biyasa maca.[1]

Ana pangrembakané, penerbitan buku-buku nalika iku lagi ngalami macet.[1] Minat maca sithik.[1] Penerbitan Pemerintah karo Pustaka Jaya ora bisa tumindak akèh.[1] Déné, kalangan swasta ora ana kang wani tampil amarga resikoné gedhè.[1]

Kanggo ngatasi kabutuhan iku, Ali Sadikin masrahaké masalah iku marang Yayasan Jaya Raya kang dipangajengi Ir. Ciputra, kang saurungé ngenèhi bantuan modal marang wartawan-wartawan kanggo ngedhegaké kalawarti Tempo.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Dendy Sugono 2003, k. 209.
  2. a b "Akankah Pustaka Jaya Ditutup". AlineaTV. Dijupuk 6 August 2016. 
  3. a b c "Kenapa Kami Membicarakan Pustaka Jaya?". Dunia Aleut. 3 August 2016. Dijupuk 10 August 2016. 

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Dendy Sugono, ed. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya. ISBN 979-692-283-5. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]