Pussycat Dolls

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pussycat Dolls
PCD - DDWT.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban PCD, The Dolls
Saka Los Angeles, California, AS
Génre R&B, Pop, Dansa
Mangsa akarya 2003–2010
(grup musik)
Labèl Polydor, A&M, Interscope
Sing magepokan Eden's Crush, Girlicious, Paradiso Girls, Busta Rhymes, Timbaland, A.R. Rahman, Black Eyed Peas, Will.I.Am, Snoop Dogg, Rodney "Darkchild" Jerkins, Missy Elliott & Robin Antin
Sana jaringan www.pcdmusic.com
Tilas anggota Carmit Bachar (1995 - 2008)
Kaya Jones (2003-2005)
Asia Nitollano (2007)
Ashley Roberts
Kimberly Wyatt
Jessica Sutta
Nicole Scherzinger
Melody Thornton

Pussycat Dolls, grup musik pop uga kelompok tari kang asalé saka Amerika Serikat, Pussycat Dolls awalé iku kelompok dancer kang dibentuk déning koreografer Robin Antin ning 1995-an.[1] Pussycat Dolls sempet ngenalaké jeneng tenar, kayata Carmen Electra, Christina Aguilera, lan Christina Applegate sadurungé ana casting ulang kanggo anggawé kelompok vokal ning taun 2003.[1]

Kelompok dancer Pussycat Dolls mulai tampil ning panggung awit taun 1995 karo nampilaké bintang tamu penyanyi kang akehé nggawakaké tetembngan saka taun 1950 utawa 1960-an.[1]

Sekitar taun 2003, grup iki berevolusi dadi kelompok vokal kang wektu iku dianggotani déning Nicole Scherzinger, Carmit Bachar, Kimberly Wyatt, Ashley Roberts, Jessica Sutta, lan Melody Thornton.[1]

Awit taun 2005 nganti taun 2007 pra kurang saka 14 panghargaan saka Billboard, MYX, MTV, K-Zone, lan Vh1 wus tau dicekel karo Pussycat Dolls.[1] Meski nembé anduwèni 2 studio album, PCD lan TO THOSE WHO WAIT, kayané posisi Pussycat Dolls ning dunya musik wus kuat.[1] Karo formasi akiré Nicole Scherzinger, Melody Thornton, Jessica Sutta, Ashley Roberts, lan Kimberly Wyatt akiré dikabaraké lagi shooting video clip When I Grow Up ning sadawané Hollywood Boulevard ning awal Juni.[1]

Taun 2009, Grup band Pussycat Dolls dijadwalaké tampil ning Istora Senayan, Jakarta.[2] Konser iku dianakaké dalam rangka tur dunia Dolls Dominatiaon World Tour 2009.[2] Ning acara jumpa pers sadhurungé konser iku dilaksanakaké Kimberly Wyatt menehi nngerti manawa Jessica Sutta ora bisa hadir amarga lagi lara alan ora bisa teka ning Jakarta.[2]

Grup musik iki dimotori déning Nicole Prescovia Elikolani Valiente Schezinger, kalairan Honolulu, penyanyi, pencipta lagu uga penari.[2] Pussycat Dolls kang sering uga disebut PCD utawa The Dolls, ngrilis album ning taun 2005.[2] Sukses ngeraih Grammy Award amarga single kang judulé Dont Cha, Buttons lan Stickwitu.[2] Ning taun 2008, grup musik iki ngrilis kang judulé DOLL DOMINATION karo tembangan andalanné hits When I Grow Up, I Hate This Part, Jai Ho! (You Are Mydestiny)[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)biografi pussycat dolls dipununduh tanggal 10 Juli 2011
  2. ^ a b c d e f g (id)berita pussycat dolls dipununduh tanggal 10 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pussycat_Dolls&oldid=1013564"