Musik populer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Musik populer ngrujuk marang salah siji saka sawenèh aliran musik kang "nduwéni daya pamikat kang jembar" lan biasané didol ing masarakat lewat industri musik. Iki kosok balen karo seni musik [1][1] lan musik padatan, kang biasané disebaraké kanthi cara akademis utawa kanthi cara ucapan luwih cilik, pamairsa lokal. Sanadyan musik populer kadhangkala ditepungi minangka "musik pop", loro istilah kang ora bisa diijolaké. Musik populer iku istilah umum kanggo musik kang disenengikabeh umur kang disenengi kanggo generasi populer, déné musik pop biasané nuduhaké genre musik kang luwih mligi.

Sujarah[besut | besut sumber]

Sujarah Musik Klasik wiwit Musik Gregorian taun 590[besut | besut sumber]

Musik klasik diwiwit karo temonan Notasi saka Gregorian taun 590 déning Paus Supreme Gregori, wujud not balok kanthi 4 garis, nanging notasiné durung ana itungané. Paus Gregorius nalika uripé wis nyathet tembang-tembang greja kanthi notasi Gregorian kasebut sadurungé taun 590, nalika musik ngalami ing pepeteng ora ana warisan katulis kang bisa kawaca.

Notasi Saka Gregorian Taun 590[besut | besut sumber]

Notasi musik lair ing taun 590, kang karan Notasi Gregorian, kang katemokaké déning Paus Supreme Gregori nalika sadurungé musik ngalami pepeteng ora ana warisan katulis. Ing uripé Paus Gregori wis nulis atusan lagu-lagu greja ing notasi Gregorian. Notasi iki nggunakaké 4 garis minangka not balok, nanging ora ana notasi irama (itungan dhedhasar rasané penyanyi). Ing kéné sipat tembang isih kaya tembang tunggal utawa monofoni. Notasi gregorian iku biasané digunakake minangka notasi kanggo mainaké tembang greja.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Denis., Arnold,; 1877-1958., Scholes, Percy A., (1983). The New Oxford companion to music. Oxford: Oxford University Press. ISBN 0193113163. OCLC 10096883.