Pulo Tarakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

3°21′0″N 117°34′0″E / 3.35000°N 117.56667°E / 3.35000; 117.56667

Disambig variants icon.svg
Peta lokasi Tarakan
Pemboran lenga déning Bataafsche Petroleum Maatschappij ing Pulo Tarakan (taun 1920-1940)

Tarakan iku sawijining pulo ing Kalimantan Lor, Indonésia. Pulo kanthi awa-rawa iki dumunung ing Segara Sulawesi, ing pesisir lor-wétan Kalimantan. Pulo iki jembaré 657,33 km². Kutha Tarakan dumunung ing kasebut. Suku Tidung minangka padunung asli pulo Tarakan.

Tarakan minangka papan pertempuran antara Sekutu lan Jepang jroning Pertempuran Tarakan taun 1942 lan 1945.

Pranala njaba[besut | besut sumber]