Pulo Tarakan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

3°21′0″N 117°34′0″E / 3.35000°L 117.56667°W / 3.35000; 117.56667

Disambig.svg
Peta lokasi Tarakan
Pemboran lenga déning Bataafsche Petroleum Maatschappij ing Pulo Tarakan (taun 1920-1940)

Tarakan iku sawijining pulo ing Kalimantan Lor, Indonésia. Pulo kanthi awa-rawa iki dumunung ing Segara Sulawesi, ing pesisir lor-wétan Kalimantan. Pulo iki jembaré 657,33 km². Kutha Tarakan dumunung ing kasebut. Suku Tidung minangka padunung asli pulo Tarakan.

Tarakan minangka papan pertempuran antara Sekutu lan Jepang jroning Pertempuran Tarakan taun 1942 lan 1945.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Tarakan&oldid=1013006"