Provinsi (Periphery) Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Provinsi utawa peripheries (Περιφέρειες) iku pamérangan administratif regional resmi ing Yunani. Ana 13 provinsi utawa peripheries (sanga ing dharatan utama lan papat golongan pulo), kang banjur dipérang manèh dadi 54 prefecture utawa kabupatèn. Sacara tradhisional, lan resmi nganti taun 1987, ana 10 provinsi géografis ing Yunani, kang kadhangkala isih dianggo sajeroning wicara sadina-dina.

Delengen uga: Pratélan Kabupatèn ing Yunani
  1. Attika
  2. Yunani Tengah
  3. Makedonia Tengah
  4. Kreta
  5. Makedonia Wétan lan Trasia
  6. Epirus
  7. Kapuloan Ionia
  8. Aegean Lor
  9. Peloponnesa
  10. Aegean Kidul
  11. Tesalonika
  12. Yunani Kulon
  13. Makedonia Kulon
Map showing Peripheries of Greece

Ing tapel wates provinsi Makedonia Tengah, ana sawijining region otonom, Mount Athos (Ayion Oros, utawa "Holy Mountain"), wujud tlatah monastic kang ana ing sangisoré kadhaulatan Yunani. Tlatah iku dumunung ing sisih paling wétan ing ujung Chalcidice.


Peta periphery Yunani Wewengkon Administratif ing Yunani Bendera Yunani

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |