Primadonna Angela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Primadonna Angela

Primadonna Angela Mertoyono ingkang miyos wonten ing Rumbai, Pekanbaru, Riau tanggal 7 Oktober 1976 inggih punika salah satunggaling sastrawan èstri saking Indonésia ingkang aktip lan produktip ngasilaken buku. Piyambakipun sapunika dumunung kaliyan garwa saha putra-putranipun ing Bandung, Jawa Kilen.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Angela inggih lulusan saking Jurusan Sastra Inggris Universitas Padjadjaran kanthi predikat cum laude. Piyambakipun nembé saged medalaken bukunipun sasampunipun piyambakipun rabi ing taun 2004 kaliyan Isman H. Suryaman, ingkang ugi panulis humor. Karya-karyanipun kalebet ing kategori fiksi populer, ingkang dipuntujokaken kanggé pamaos remaja ing yuswa (13-20 taun) lan diwasa (20-40 taun). Primadonna Angela utawi ingkang asring dipunsebat Donna utawi Angela, ugoi sampun naté makarya dados penerjemah ugi dados panulis lepas, ditor, copywriter, guru, sadèrèngipun mutusaken dados ibu rumah tangga lan freelance writer. Donna inggih kalebet pujangga novèl ingkang kathah paring inspirasi dhateng lare enem saking asiling seratan ingkang awujud novèl punika. Sasampunipun medalaken novelipun ingkang kaping pisan ing sasi Juli 2005, piyambakipun saged nyerat kalih welas karya fiksi lan satunggal karya non fiksi ing wekdal tigang taun.[2]

Asiling Karya[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Author's Profile:Primadonna Angela (dipunundhuh tanggal 25 Januari 2013)
  2. [2] Biografi Primadonna Angela (dipunundhuh tanggal 25 Januari 2013)