Prau panumpes Jepang Satsuki (1925)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Satsuki-1.jpg

Prau Satsuki (皐月?)[1] iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka wulan Mei.

Satsuki kapernahaké rikala 1 Dhésèmber 1924 ing Osaka déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 25 Maret 1925. Prau iki pamangkuné Mayor Sano Tetsu[2]. Prau iki kèrem rikala 21 Sèptèmber 1944 cedhak Kavieng (14°35′N 120°45′E / 14.583°N 120.750°E / 14.583; 120.750)[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 638. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 253–254. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Satsuki (1925)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]