Prau panumpes Jepang Kikuzuki (1926)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Kikuzuki, taun 1932.

Prau Kikuzuki (菊月?) iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan krisan (September).

Kikuzuki kapernahaké rikala 15 Juni 1925 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 15 Mèi 1926. Prau iki pamangkuné Lètnan Kolonèl Jirou Saitou.[1] Prau iki kèrem rikala 5 Mèi 1942 ing Invasi Tulagi (09°07′S 160°12′E / 9.117°S 160.200°E / -9.117; 160.200).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. pp. 258–259. ISBN 4-7698-1246-9.
  2. Nevitt, Allyn D. (2009). "Prau panumpes Jepang Kikuzuki (1926)". Long Lancers. Combinedfleet.com.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Watts, Anthony J. & Gordon, Brian G. (1971). The Imperial Japanese Navy. Garden City, New York: Doubleday. OCLC 202878.
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War Two. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.